dijous, 13 de setembre de 2012

TIMBAL PER LA INDEPENDÈNCIA

Què cal menjar per suportar el mil·lenni?





Avui: TIMBAL PER LA INDEPENDÈNCIA



Els sempre engrescadors amics de "QUINS FOGÓNS!"        proposen aquest més el repte de cuinar " Receptes d'amor o d’odi a la terra Hispànica". Bé, aquesta no és d'odi, per que em sembla que no ha d'anar per aquí la cosa, però sí d'amor a la patria (que no forçosament ha d'anar acompanyat d'odiar a ningú. Ara bé, aquesta recepta la vaig fer per commemorar la Diada d'aquest any, que va ser espectacular, i em sembla també apropiada per la proposta... ara que ens ve a sobre un empatx de Hispanidá. Bé dons, contra els empatxos de Hispanitat, res millor que unes culleradetes de INDEPENDÈNCIA, després de cada àpet amb un bon got d'aigua de Vichí Català.. Contra els corderos asados, botillos, callos, lechazos y pescaítos fritos.... verduretes escalivades... molt mes cardiosaludables.....






Benvolguts clients i amics barretinaires, és un plaer per a la FabricadeCemento, presentar-vos una especialitat culinària creada per celebrar els tambors de independència que es van sentint cada vegada més aprop, i que hem anomenat, lògicament  TIMBAL PER LA INDEPENDÈNCIA. El plat vol ser una síntesi d'altres de ben nostrats com l'esqueixada o o l'escalivada amanits amb una certa bogeria. (Un plat amb pretensió de ser servit en alguna taula catalana per celebrar aniversaris del dia de la Independència....)

Ingredients:

Per al timbal:

  • Quatre patates noves
  • Un parell de cebes
  • Un parell de tomàquets madurs
  • Un parell de pebrots (amb perdó...)
  • Un parell d'albergínies
  • Uns 200 grams de bacallà esqueixat dessalat

Per l'amaniment:
  • Julivert
  • Dos dents d'all
  • Una cullerada de cafè de sal
  • Una cullerada sopera de mel
  • Una cullerada sopera de vinagre de Mòdena
  • 6 Cullerades  soperes d'oli d'oliva verge

Procediment:
  • Escalivarem les hortalisses al forn, les pelarem i les tallarem a tires.
  • Courem les patates al microones o bullint-les. Les pelarem i tallarem a llenques.
  • Farem una salsa mesclant l'all ratllat, el julivert tallat ben menut, la mel i el vinagre, i ho emulsionarem tot plegat amb l'oli.
  • En un bol alt anirem col·locant capes d'hortalisses i  bacallà, alternades amb capes de patata. Prendrem la precaució de pintar amb la salsa cada capa abans de començar a posar-hi la següent.
 







  • Per fi farem una darrera capa combinant diferents hortalisses i acabarem d'amanir-ho amb l'oli que ens hagi sobrat.

I això és tot. Que us aprofiti i feliç mil·leni!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons