Què cal menjar per suportar el mil·lenni?:
Crema de pastanagues al gingebre.
Celebrant el 800 visitant d’aquest frenopàtic ambulant, LaFábricaDeCemento
es congratula de presentar avui una recepta agradable per aquestes calors, a la
vegada que senzilla: crema de pastanagues al gingebre.
L'origen botànic de la pastanaga es localitza a l'Àsia
menor, a l'actual Iran. Va ser cultivada i apreciada per les cultures
mediterrànies des d'antic. És famosa pel seu contingut en vitamina A, fonamental
per a les funcions epitelials de la pell i per als pigments dels ulls. També té
un contingut important de vitamines C i B. Però a part de totes aquestes
beneficioses propietats, és barata, fàcil de trobar, una mica aburrida, però a
la vegada molt versàtil. Aquí li hem aportat un extra de sabor so fregint-la amb
gingebre.
I ja, sense més profiteroles, anem
per la recepta.
Ingredients:
_Un
manat de pastanagues. Uns 600-800 grams.
_Un
tros de gingebre d’uns 3 cm. de llarg.
_Una
nou de mantega
_Oli
d’oliva
_100 ml. de formatge Quark
_Dos
iogurts grecs
_Un
cubet de brou
_Una
miqueta de porradell
Procediment:
-
Rasquem la pell de
les pastanagues i les tallem a a daus petits
-
Ratllem el
gingebre ben menut.
-
En una olla o
cassola abocarem un parell de cullerades
d’oli d’oliva i hi desfarem la nou de mantega.
-
Enrossim el
gingebre i incorporem les pastanagues i les fem sofregir una estona amb el foc
ben baix i remenant contínuament per que no s’enganxin.
-
Quan veiem les
pastanagues amb un aspecte brillant, les cobrim d’aigua calenta en la que
haurem desfet un cubet de brou. Només la quantitat suficient per cobrir-les, i
les deixem coure uns 15 minuts amb el foc ben baix.
-
Un cop estiguin
tendres les retirem del foc i les deixem refredar.
-
Ara, abocarem a l’olla
el quark i els dos iogurts, i ho picarem fins a aconseguir una crema fina i
homogènia.
-
Rectificarem de
sal i de pebre, i si volem, afegirem una punta de cullerada de nou moscada.
-
Deixarem acabar de
refredar a la nevera fins al moment de consumir-la.
-
La servirem en
bols individuals decorant-la amb el porradell talladet i un raig d’oli d’oliva.
I,
apa. Ja tenim primer plat per un sopar d’estiu.
Bon
profit i feliç mil·leni.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada