dimarts, 31 de juliol de 2012

Crema de pastanagues al gingebre


Què cal menjar per suportar el mil·lenni?:
Crema de pastanagues al gingebre.





              Celebrant el 800 visitant d’aquest frenopàtic ambulant, LaFábricaDeCemento es congratula de presentar avui una recepta agradable per aquestes calors, a la vegada que senzilla: crema de pastanagues al gingebre.

              L'origen botànic de la pastanaga es localitza a l'Àsia menor, a l'actual Iran. Va ser cultivada i apreciada per les cultures mediterrànies des d'antic. És famosa pel seu contingut en vitamina A, fonamental per a les funcions epitelials de la pell i per als pigments dels ulls. També té un contingut important de vitamines C i B. Però a part de totes aquestes beneficioses propietats, és barata, fàcil de trobar, una mica aburrida, però a la vegada molt versàtil. Aquí li hem aportat un extra de sabor so fregint-la amb gingebre.



I ja, sense més profiteroles, anem per la recepta.

Ingredients:

_Un manat de pastanagues. Uns 600-800 grams.
_Un tros de gingebre d’uns 3 cm. de llarg.
_Una nou de mantega
_Oli d’oliva
_100  ml. de formatge Quark
_Dos iogurts grecs
_Un cubet de brou
_Una miqueta de porradell

Procediment:
-          Rasquem la pell de les pastanagues i les tallem a a daus petits
-          Ratllem el gingebre ben menut.
-          En una olla o cassola abocarem  un parell de cullerades d’oli d’oliva i hi desfarem la nou de mantega.
-          Enrossim el gingebre i incorporem les pastanagues i les fem sofregir una estona amb el foc ben baix i remenant contínuament per que no s’enganxin.
-          Quan veiem les pastanagues amb un aspecte brillant, les cobrim d’aigua calenta en la que haurem desfet un cubet de brou. Només la quantitat suficient per cobrir-les, i les deixem coure uns 15 minuts amb el foc ben baix.
-          Un cop estiguin tendres les retirem del foc i les deixem refredar.
-          Ara, abocarem a l’olla el quark i els dos iogurts, i ho picarem fins a aconseguir una crema fina i homogènia.
-          Rectificarem de sal i de pebre, i si volem, afegirem una punta de cullerada de nou moscada.
-          Deixarem acabar de refredar a la nevera fins al moment de consumir-la.
-          La servirem en bols individuals decorant-la amb el porradell talladet i un raig d’oli d’oliva.

I, apa. Ja tenim primer plat per un sopar d’estiu.

Bon profit i feliç mil·leni.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons