dissabte, 26 de maig del 2012

Els ous amb beixamel de la Dol


Què cal menjar per suportar el mil·lenni?.


Avui: Els ous amb beixamel de la Dol.
 


“Los huevos valen para hacer una tortilla, los huevos tienen personalidad. Los huevos hacen verdaderas maravillas y a mí me valen para hacer un cha cha cha...”
Georgie Dann, filósofo y poeta urbano...



              LaFábricaDeCemento es congratula en presentar avui una recepta de cuina que una molt bona amiga, la Dolors Costa, ens ha obsequiat en repetides ocasions quan hem estat a casa seva a Perelada, abusant de la seva amabilitat infinita.  La recepta, és habitual a la seva cuina i família, des de fa tres generacions. Va ser inventada per la Pilar Johera Verdú, avia de la Dolors i que havia sigut majordoma del Castell cap allà els anys 30 del passat segle. Tot i ser els Senyors del castell, gent benestant i adinerada, sembla ser que eren de gustos gastronòmics senzills. La Pilar va empescar-se dons receptes saboroses i no massa complexes que feien llepar-se els dits al seus amos. És justament, dons, una d’aquestes receptes la que avui presentem. Son uns simples ous, però si els proveu de fer veureu que queden boníssims. A demés podreu gaudir-los per suportar el mil·lenni amb la convicció de que son una menja que fou servida freqüentment en taules aristocràtiques...


              La Dolors, que és tant excel·lent persona com cuinera, té un repertori extens de bonísimes receptes, tant pròpies, com heretades de la seva avia. Les seves faves a la catalana, o els seus calamars farcits, a tall d’exemple, no tenen preu. Si ella ens ho permet anirem pujant-ne alguna més per poder-ne gaudir tots plegats...Així dons, sense més premonicions, passin i vegin quins ous..


 Material per a dos comensals:

  • 4 ous
  • 4 llesques fines de pa
  • una llauneta de paté de porc
  • pernil dolç o salat per a la decoració
  • farina, mantega, llet i nou moscada per a la beixamel 
  • sal i pebre



 Preparació:

  • Amb la mantega, la farina i la llet feu una beixamel tal i com tingueu costum de fer-la.
  • A la recepta original s’aconsella fregir el pa en oli d’oliva. En el nostre cas, sempre preocupats per el balanç energètic dels plats (ves a saber per què...) simplement torrarem el pa i així ens queda la recepta, no tant saborosa però sí una mica més lleugera.
  • Untarem les llesques de pa amb el paté
  • En un pot amb aigua bullent anirem escalfant els ous un per un i els dipositarem sobre les llesques amb precaució de no trencar-ne els rovells.
  • Salpebrém.
  • Emplatarem les llesques amb els ous i els cobrirem generosament amb la beixamel
  • Decorarem els ous amb la juliana de pernil.


I aixó és tot.


Bon profit i a taula que es refreden!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons