dimecres, 23 de maig del 2012

Carbassons farcits de mató


Què cal menjar per suportar el mil·lenni?.


Avui: Carbassons farcits de mató.




              LaFábricaDeCemento es congratula de presentar avui una nova recepta de cuina de casa nostra. Una bona manera de fer un àpat vegetarià i complert i amb una quantitat de calories bastant controladeta...

        El carbassó cucurbitàcia habitual de les nostres truites i samfaines el maridem aquí amb un formatge fresc ben típic de les nostres terres, el mató. Formatge fresc, aquest, de sabor suau com la majoria de formatges frescos, però amb la seva textura característica una mica granulosa,i que empata bé amb el, també suau, gust del carbassó. Aquí animarem la parella, (tot s’ha de dir, una mica insípida), amb un toc de mantega, herbes fresques i  fruita seca.

Anem-hi dons:


Material i mètodes:
·       3 o 4 carbassons grossets
·       1 ceba mitjana
·       2 dents d’all
·       1 ramet d’herbes fresques ( julivert, alfàbrega, porradell, orenga...)
·       250 g. de mató (Es pot substituir per qualsevol altre formatge fresc, però es perd la textura pròpia del mató que és la gracia del plat).
·       Un grapat de fruita seca (en el nostre cas hem emprat nous, però també queden bons amb ametlles o avellanes)
·       Pa ratllat per a gratinar (es pot substituir per formatge ratllat, parmesà o emental, per posar un exemple, i clar, queda més bo, però.... i les calories?.. reflexionem-hi...
·       30 grams de mantega i un rajolí d'oli d'oliva.




Preparació:
·       Partim els carbassons per la meitat longitudinalment i els buidem de la seva polpa amb una cullereta. De la pell en farem una barqueta que posteriorment tornarem a farcir amb la polpa i la resta d’ingredients. Procurar deixar prou gruix de pell com per que la “barqueta” no se’ns desfaci.
·       Després d’haver-les salpebrat, posarem les barquetes a coure al forn prèviament precalentat a 200º  durant 15 minuts en una safata untada amb oli.
·       Per un altre cantó posarem una paella al foc amb 30 grams de mantega i un raig d’oli i courem la ceba, prèviament ratllada fins que es torni transparent.
·       Un cop la ceba estigui a punt afegirem l’all picat i al cap d’uns minuts la polpa dels carbassons, que haurem picat ben menudeta, i que anirem coent fins que s’estovi.
·       És el moment d’afegir les herbes picades i després d’unes remenades més, el mató que anirem mesclant amb l’ajuda de l’espàtula amb la resta d’ingredients.
·       Un cop la mescla es vagi fent homogènia serà el moment d’incorporar les nous, que prèviament haurem picat. És interessant no picar excessivament la fruita seca que incorporem per així donar-li més cruixent a la textura final del plat.
·       Rectificar de sal i pebre i deixar apart.
·       Un cop haurem tret les barquetes del forn, i després de deixar-les refredar una mica, les farcirem amb la mescla dels demés ingredients. Hi escamparem una mica de pa ratllat per sobre i ho tornarem a enfornar 10 minuts al grill. En cas d’emprar formatge en lloc del pa ratllat, amb 5 minuts de grill n’hi haurà prou.

I això és tot. Per la nostra part els hem emplatat acompanyats d’una mica de tomàquet fresc i un bol d’arròs blanc cuit amb cúrcuma i aromatitzat amb les mateixes herbes i una mica de salsa de soja. De postres, maduixes del temps, que ara estan excelents.

Bon profit!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons